SenW prominent aanwezig in Leidschendam-Voorburg

De kogel is door de kerk! Peter van den Berg, de eigenaar van Reactief, is met ingang van 2 oktober Projectleider Implementatie Jongerenwerk en Sociaal beheer bij SenW in Leidschendam- Voorburg. SenW is na het aanbestedingstraject de opdracht gegund en op 2 oktober werd het contract tussen gemeente Leidschendam- Voorburg en SenW ondertekend.

Ik heb enorm veel zin in deze baan, aldus Peter. Mijn jarenlange ervaring in het bedenken en organiseren van soortgelijke projecten komt hier goed van pas. Maar het project ga ik niet alleen leiden! Met een team van zo'n 8 personen, gaan we straks vol enthousiasme van start, vertelt Peter.

Op de website van SenW is te lezen dat er voor dit nieuw samen te stellen team diverse vacatures zijn. Peter richt zich komende tijd op het samen stellen van een gemotiveerd team om met elkaar aan de slag te gaan. Zie voor meer informatie over de vacatures de website.
Dat SenW nu naast de Combinatie Functionarissen ook het Jongerenwerk in Leidschendam-Voorburg gaat doen, zal zijn vruchten gaan afwerpen. De bundeling van krachten heeft al eerder tot mooie resultaten geleid.

Project Alleen jij bepaalt

Het succesvolle project Alleen jij bepaalt wordt de komende jaren uitgebouwd. Reactief is er trots op één van de bedenkers ervan te zijn! Reactief heeft het programma van het project mede vormgegeven en is er nog steeds bij betrokken. Met name bij het leiden van het project in Leidschendam-Voorburg.

Het project is door het ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkeld waarbij kwetsbare, schoolgaande jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding krijgen dankzij de inzet van een teamsport. Het project wordt in veel gemeenten al aangeboden en wordt ondersteund door zes bekende sporters: voetballers Ricardo van Rhijn, Soufiane Touzani en Roxanne Hehakaija, honkballer Raily Legito basketballer Chip Jones en scheidsrechter Serdar Gözübük. Deze ambassadeurs geven clinics waarin ze aan jongeren laten zien hoe succes en discipline met elkaar samenhangen. Meer informatie? Klik hier.

Samenwerking Sport en Welzijn (SenW) en Reactief

In de toekomst gaat Reactief steeds vaker samenwerken met SenW. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten op het gebied van sport, recreatie, cultuur, veiligheid en welzijn in onder andere gemeente Leidschendam-Voorburg. Dit doen ze zelfstandig en in opdracht van de gemeente.
Door samen te werken kunnen de krachten gebundeld worden en is alle expertise in huis om geweldige activiteiten op te zetten. Een aantal projecten is al samen opgepakt. Zo is de Sport-Cultuur-In al gezamenlijk georganiseerd, worden de Straatvoetbaltoernooien in het vervolg door SenW georganiseerd en zijn de Combinatiefunctionarissen ondergebracht bij SenW, onder leiding van Reactief. Peter van de Berg van Reactief blijft nauw betrokken bij de organisatie van alle activiteiten en ziet ernaar uit met elkaar nog meer mooie projecten op te pakken.

Jongeren met een verstandelijke beperking sporten met elkaar, wie doet er mee?

Sinds vijf jaar vinden er elke woensdagmiddag in sporthal Essesteijn in Voorburg, sport- en spelactiviteiten plaats voor jongeren van 8 tot 20 jaar met een verstandelijke beperking. Tussen 15.00 en 16.00 uur beleven zo'n vijftien jongeren onder deskundige begeleiding een hoop plezier met elkaar. Door verhuizing van een aantal jongeren, is er ruimte ontstaan om een aantal extra kinderen een geweldige middag te bezorgen.
Heeft u een kind met een verstandelijke beperking die zich misschien wel bij de sport- en spelclub wil aansluiten? Tot de zomer kan uw kind gratis drie sportinstuiven komen proberen, voordat u beiden beslist om er mee door te gaan.
De kosten van het reguliere lidmaatschap zijn slechts € 11 ,- per maand.

Interesse? Kom gauw eens op een woensdagmiddag langs!