Door de jarenlange ervaring zijn de mogelijkheden in het bedenken en organiseren van activiteiten groot. Door een breed scala aan samenwerkingspartners zijn wij volledig in staat uw event naar uw wensen en volgens de gemaakte afspraken te organiseren. Reactief is daarnaast de spil tussen verschillende partijen bij het opstarten van een project. De verbinding met elkaar zoeken en op die manier kennis delen en gebruik maken van elkaars capaciteiten. Dat is de kracht van Reactief.

Een greep uit de opdrachten die wij eerder met veel plezier voor onze opdrachtgevers organiseerden:

Activiteiten gericht op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het belang om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (gericht op people, planet, profit). Niet alleen doet het een bedrijf goed om vanuit het hart te ondernemen, ook geeft het een bepaald concurrentievoordeel. Reactief heeft inmiddels veel ervaring om het onderdeel ‘people’ binnen een bedrijf een impuls te geven. Waar mogelijk maken we een match met het onderdeel ‘planet’. We adviseren, ondersteunen en stimuleren bedrijven en instellingen bij het invullen van hun maatschappelijke rol en maken zelf de verbinding tussen een bedrijf en een maatschappelijke instelling of stichting. Enkele voorbeelden van activiteiten die wij organiseerden, waarbij een bedrijf en instelling samen optrokken: Met de volgende instellingen/stichtingen vond onder andere een samenwerking plaats:

Terug


Sport en toekomst

Het ministerie van justitie biedt kwetsbare jongeren uit Den Haag en Dordrecht coachingstrajecten aan ter voorbereiding op hun toekomst. Reactief organiseert de sportprojecten in samenwerking met diverse stichtingen en scholen. Naast het beoefenen van de sporten voetbal en honkbal worden de kinderen begeleid in het stellen van doelen voor hun toekomst.

Terug


Jorp

Jorp staat voor jeugd op het rechte pad brengen. Via coaching wordt aan jongeren, waarbij het niet lekker loopt, aandacht gegeven om met een gerichte aanpak de draad van het leven weer op te pakken. Reactief is nauw betrokken bij de organisatie en coaching hiervan met als doel de jongeren weer een toekomst te geven.

Terug


Naschoolse sport- en culturele activiteiten

Voor basisscholen en naschoolse opvangorganisaties organiseren wij een afwisselend sport- en cultureel programma om kinderen na school kennis te laten maken met een sport of creatieve cursus. Met wel 20 verschillende sporten en minstens zoveel culturele/creatieve activiteiten) is er voldoende interessant aanbod voor elk kind. Gemeente Leidschendam-Voorburg ondersteunt dit initiatief waardoor deelname voor ieder kind kosteloos is.

Terug


Teambuildingsactiviteiten (MVO)

Bedrijven, stichtingen en instellingen bieden wij een zeer afwisselend en verrassend aanbod in teambuildingsactiviteiten. Vaak vinden de activiteiten plaats met medewerkers binnen het bedrijf. Maar ook worden regelmatig klanten uitgenodigd om met de medewerkers van een bedrijf een teambuildingsactiviteit aan te gaan. Denk daarbij aan sportieve, spel of creatieve activiteiten waarbij wij vol enthousiasme de complete organisatie op ons nemen.

Terug


Combinatiefunctionarissen

Combinatiefunctionarissen zijn mensen die kinderen in contact brengen met sport en cultuur, tijdens en na schooltijd. De functionarissen werken dan ook op school en na schooltijd om sportactiviteiten en muziekactiviteiten aan kinderen aan te bieden. Dit gaat in nauwe samenwerking met de betrokken organisaties, zoals scholen, sportverenigingen en culturele instellingen.

Reactief speelt hierin een grote rol. Met de aansturing van bijna 11 combinatiefunctionarissen binnen gemeente Leidschendam-Voorburg hebben wij op dit gebied ruime ervaring opgedaan. Ook binnen andere gemeentes kunnen wij hierin onze bijdrage leveren.

Terug


Sport- Cultuur-In

Sinds een paar jaar wordt de Sport-Cultuur-In aan kinderen van groep 5 t/m 8 uit Leidschendam-Voorburg aangeboden tijdens bepaalde vakanties. In sporthal in de buurt worden allerlei sporten en creatieve workshops georganiseerd waar de kinderen voor een klein bedrag (ongeveer € 2,- per dag per kind) aan mee kunnen doen. Denk hierbij aan voetbal, volleybal, dansen, honkbal, turnen, handbal, tekenles, muziekles etc. Leerzaam en heel gezellig!

Terug


G sportinstuif (sport voor jongeren met een verstandelijke beperking)

Voor kinderen tussen 12 en 18 jaar wordt in Voorburg de G-sportinstuif georganiseerd. Een uniek project dat sporten voor kinderen met een verstandelijke beperking mogelijk maakt. Gekwalificeerde leerkrachten bieden de kinderen een gevarieerd sport- en spelprogramma aan. Vol enthousiasme sporten de kinderen mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug


Light in the Night Kidsrun

Samen met atletiekvereniging Sparta organiseren wij de leukste kinderhardloopwedstrijd van Nederland, die 's avonds vlak voor Kerst georganiseerd wordt. Omringd door fakkels en lichtjes rennen de basisschoolleerlingen uit deze gemeente zo hard ze kunnen met maar één doel: winnen! Een favoriete activiteit voor kinderen vanaf groep 5.

Terug